Translate

zondag 30 november 2014

Edelkitsch

In het vrije weekend mag er weer even gesightseed worden in deze veelzijdige stad. Bangkok is enorm groot en uitgestrekt, en de gewone toerist die hier een paar voor dagen komt ziet alleen het topje van de ijsberg. Een ijsberg waar het overigens altijd zo’n 30 graden celcius of warmer is, dag en nacht. Buiten de geijkte bezienswaardigheden is er nog veel te beleven, dat vooral voor Thaise bezoekers is weggelegd. En zo togen we naar een bijzonder heiligdom in het zuiden van de stad, in de wijk Bang Na, het Erawan Olifant Heiligdom, dat ook een museum is.

dinsdag 25 november 2014

Nisa

Sinds een paar dagen wandel ik iedere ochtend om half 9 van mijn appartement naar de school waar ik de Thaise taal leer. Het wandelingetje van 15 minuten gebruik ik om wat woordjes van de vorige dag te repeteren, en een enkel zinnetje uit te wisselen met de mensen die hier en daar achter een eetstalletje op klanten staan te wachten. Heel veel mensen zie je hier tussen de ommuurde villa’s niet op straat, maar het personeel en de bewakers van al die grote huizen moeten ook eten, dus die stalletjes staan er niet voor niets. 

vrijdag 21 november 2014

Voetstappen

Sinds een aantal weken draag ik een klein maar wonderbaarlijk apparaatje bij me: een activity tracker, of in goed Nederlands een stappenteller. De gedachte erachter is dat het je stimuleert meer te bewegen, en dat is natuurlijk goed voor je gezondheid. Misschien val je ook nog een beetje af. De minimumnorm is 10000 stappen per dag, in mijn geval is dat 8 en een halve kilometer. In Amsterdam kwam ik daar natuurlijk niet aan - te koud, te regenachtig, en fietsen telt niet – maar hier in Bangkok ga ik er iedere dag fluitend overheen. 15000, 16000, niets is me te veel.

woensdag 19 november 2014

Paribatra

Vandaag mocht ik weer even toerist zijn in deze stad, de school is toch nog niet begonnen. Maar dan wel een klein beetje buiten de platgetreden paden graag. En zo bracht ik met Rogt een bezoek aan het Suan Pakkad Palace Museum, de voormalige residentie van Prins Chumbhot Paribatra, een kleinzoon van Thailands beroemdste koning, Rama V. En omdat deze Prins de titel Prins van Nakorn Sawan voerde hadden we natuurlijk een extra reden om erheen te gaan.

maandag 17 november 2014

Inburgeren

Gisteren werd ik wakker met de gedachte dat ik in plaats van een toerist nu echt ineens een inwoner van Bangkok ben. Zo snel gaat die verandering natuurlijk niet, maar het inburgeren is ongemerkt begonnen. Ik woon nu een paar dagen in mijn nieuwe appartement, en begin de buurt een beetje te leren kennen. De wijk Tungmahamek is een beetje een groene oase, omgeven door de steenkolossen van Bangkok. 

maandag 3 november 2014

Op weg naar Bangkok

Toen ik een jaar geleden afscheid nam van mijn werk bij PostNL besloot ik dat ik een deel van het jaar in Thailand wilde gaan wonen en de taal wilde leren. Het heeft even geduurd, maar over een week is het zo ver: ik ga naar Bangkok, waar ik me heb ingeschreven bij de Nisa Thai Language School. De komende maanden zal ik daar een intensieve dagopleiding volgen. En ik heb een appartement gehuurd in de wijk Tungmahamek, tussen Sathorn Road en Rama IV Road.